D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA

El cultiu d’oliveres i l’elaboració d’Oli de Mallorca s’estén arreu de l’illa, gràcies a les excepcionals característiques geoclimàtiques.

SÒL: el sòl de Mallorca és fonamentalment d’origen calcari, i de terra argilosa, que otorga a les olives, un aroma i característiques molt singulars.

CLIMA: el clima mediterrani de Mallorca es caracteritza per temperatures moderades, hiverns suaus i estius càlids i secs. La mitjana anual de precipitacions és de 570 mm, més cap a la tardor. S’ha de destacar també l’alt nivell de la humitat ambiental que hi ha a l’illa, com un factor molt important per al desenvolupament i manteniment de les oliveres; repercuteix en la qualitat de la producció d’olives i contribueix al manteniment de la regularitat en la seva composició.

A la personalitat i caràcter que confereix als nostre oli d’oliva verge extra el clima i el medi a on es desenvolupen les nostres oliveres, hem d’afegir que la reduïda extensió de les finques permet als nostres olivicultors un major control de la qualitat de l’oliva al llarg de tot el procés de producció, factor determinant per a la obtenció d’un oli d’oliva verge extra de qualitat superior com el d’Oli de Mallorca.

La collita de l’oliva es realitza habitualment entre els mesos d’octubre i gener, en funció de la zona de Mallorca a on es trobi l’olivar.

Per a l’elaboració de l’oli d’oliva verge extra, les nostres tafones fan servir el sistema continu, amb extracció per centrifugació de dues o tres fases.

L’oli s’emmagatzema en dipòsits d’acer inoxidable o fibra de vidre, i queda protegit de la llum solar i a una temperatura adequada que, gràcies a la localització geogràfica i característiques arquitectòniques de les tafones, no supera els 25º C.

Les quatre varietats d’oliva autoritzades per a l’elaboració d’Oli de Mallorca, permeten obtenir olis diferenciats de gran qualitat. Així, l’oliva mallorquina aporta a l’oli suavitat, dolçor i sabor d’ametlla madura; la varietat arbequina aporta sabor de fruita verda, la varietat empeltre aporta delicadessa, dolçor i tocs d’ametlla, mentre que la picual aporta, picant i amarg.

Oli de Mallorca en xifres

Superfície d’olivar: 4153Ha
Núm. d’oliveres: 836492
Tafones: 14
Envasadores: 23
Olivicultors: 1056

Dades de Producció 2022-2023

Producció d’oli: 615236.83 l.

Producció DO Oli de Mallorca: 355676.98 l.

(darrera actualització març 2023)

Estadístiques

Dades Oli de Mallorca Campanya 2022