D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA
31 October, 2018

Oli de Mallorca i ONCE junts en un tast a cegues

cata-a-ciegas-oli-de-mallorca

 

Ahir vàrem fer un tast diferent als que oferim habitualment. Amb la col·laboració de l’ONCE Balears ens proposàrem aguditzar els sentits amb un tast a cegues en el que persones amb discapacitat visual i vidents compartissin sensacions al tastar olis d’oliva verge extra Oli de Mallorca.

Ulls tapats amb un antifaç, tots i cadascun dels tastadors partiren en igualtat de condicions per realitzar un tast comentat damunt quatre olis d’oliva verge extra de la DO Oli de Mallorca: tres monovarietals (arbequina, mallorquina i picual) i un coupage, centrant-se en el seu sentit de l’olfacte, gust i també tacte a través de la llengua, per descobrir la riquesa d’aromes que atresoren els sucs d’oliva de qualitat, així com els matisos que caracteritzen cada una de les varietats.

cata-a-ciegas-oli-de-mallorca-2

 

 

Al finalitzar el tast, l’activitat va proseguir amb una visita guiada a Oleo, la exposició de l’artista mallorquina Mònica Fuster que ocupa l’antic depòsit d’oli del Casal Solleric, amb la que la Denominació d’Origen Oli de Mallorca ha col·laborat.

tast-a-cegues-oli-de-mallorca-4

El tast, que va tenir lloc al Casal Solleric va reunir entre d’altres al president de la DO Oli de Mallorca Sebastià Solivellas; el delegat territorial de l’ONCE a Balears, Josep Vilaseca; la cap del departament de Serveis Socials de l’ONCE, Alejandra Luque; Tiffany Blackman del consell regulador; la cuinera Maria Solivellas; el periodista gastronòmic Tomeu Font i l’artista Mònica Fuster.

cata-a-ciegas-oli-de-mallorca-3