El restaurant i cocteleria Arlequín de Palma va ser l’escenari de la presentació ahir de Perfect Pear, el còctel amb Oli de Mallorca que ha creat el bartender Fran Marcos.
Amb una estructura similar al clàssic de la cocteleria White Lady, Perfect Pear és la proposta fresca i mediterrània del Fran Marcos que ha integrat un Oli d’Oliva Verge Extra de la varietat picual en un combinat de ginebra amb pera, cítrics i un bri de romaní que resulta en una beguda de tirada fàcil i refrescant, tal i com han pogut comprovar els assistents, entre els que no faltaren elaboradors de la denominació d’origen, representants de consells reguladors com la D.O Binissalem i D.O Pla i Llevant, a més de la presidenta del Govern de les Illes Balears i consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació en funcions, Mae de la Concha; el conseller insular Jaume Alzamora; la regidora d’Economia de l’Ajuntament de Palma, Guadalupe Melgarejo, entre altres.
El còctel es va maridar amb un suggeriment de la cuina del mateix restaurant, en forma de gelat d’OOVE i pera amb crumble d’avellana i ametlla, així com també oliva de taula amb D.O.P Oliva de Mallorca i bessons d’Ametlla de Mallorca I.G.P.
Amb Perfect Pear, Fran Marcos s’uneix a la llista de destacats bartenders que des de fa ja deu anys han acceptat el repte de crear un còctel aprofitant les interessants qualitats pel que fa a aromes, sabor i textura que ofereixen els Olis d’Oliva Verge Extra Oli de Mallorca: Rafa Martín, Matías Iriarte, Salvador Esquinas, Alberto Pons, Gabriela Mijas, Cristian Balta, Andreu Genestar i Antoni Motoso.