D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA
27 January, 2020

Olivars amb valor afegit

xerrada-olivars-millenaris

Les dificultats a les que s’enfronten els olivicultors per desenvolupar la seva activitat de forma rendible no són poques i, en el cas dels que compten amb explotacions d’olivar antic i de muntanya, aquestes es multipliquen.

Aquest és un fet que coneixen bé els nostres inscrits de la Serra de Tramuntana a on factors com a l’edat de les oliveres, les particularitats de la varietat mallorquina afegit a la localització de les oliveres que no permet la mecanització de les feines de manteniment i collita complica que puguin obtenir beneficis de la seva explotació.

Aquesta es una problemàtica que comparteixen amb altres zones de l’Estat, tals com el Territori del Sènia a on compten amb ric patrimoni olivarer i a on s’ha impulsat la marca de garantia Oliveres Mil·lenàries, impulsat per la Mancomunitat Taula del Sénia i l’Associació Territori del Sénia.

En una xerrada organitzada pel consell regulador de la DO Oli de Mallorca al Centre Capvespre de Sóller, Maria Teresa Adell (Mancomunitat Taula del Sénia) i Jaume Antich (Associació Territori del Sénia) varen explicar un projecte que va més enllà de preservar les oliveres.

Així, si bé una de les seves tasques es la conscienciació i implicació en la preservació dels arbres als seus propietaris, treballen perquè aquests passin a considerar-se un valor afegit al territori que repercuteixi econòmicament amb beneficis per als pagesos amb la producció d’un oli certificat de qualitat, però també per les localitats rurals que els envolten generant sinergies amb altres sectors econòmics.