D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA
5 May, 2019

Èxit de la Fira de l’Oli de Mallorca

 

Oli de Mallorca en col·laboració amb els comerciants de la plaça del Banc de l’Oli ha organitzat la primera Fira de l’Oli de Mallorca, retornant a aquest indret el seu paper de principal punt de comercialització d’oli d’oliva de la illa.

Al llarg de tota una jornada, elaboradors del consell regulador aproparen als nombrosos visitants del mercat els seus olis d’oliva verge extra de les varietats mallorquina, arbequina, picual i empeltre, els quals junt a altres productes de factura local van atreure als amants de la gastronomia de qualitat.

Com a activitats complementàries, els més petits van poder participar en la confecció del Retaule del Verge Extra, en clara referència al que antigament ocupava el Banc de l’Oli dedicat a la Mare de Déu, mentre que el grup Monkey Doo s’encarregà d’amenitzar la festa amb la seva música.

Rememorant la tradició oliera del Banc de l’Oli

De l’any 1496 fins al 1860 qui es volia proveir d’oli d’oliva acudia a la plaça del Banc de l’Oli, indret a on arribava des de les tafones de les possessions productores arreu l’illa.

Allà, sota un porxo cobert, es distribuïen els venedors amb els seus odres d’oli, d’entre els que els compradors podien decidir tastant de les mostres que abocaven en petites escudelles.

Per l’execució d’aquesta fira Oli de Mallorca ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Palma, Direcció Insular de Foment de l’Economia Local del Consell de Mallorca, Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, PDR, Ministero de Agricultura y Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.