D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA
20 November, 2019

L’escriptora i acadèmica Carme Riera, Tafonera Major d’Oli de Mallorca

carme-riera-tafonera-major-2019-2020

Les tafones de la denominació d’origen Oli de Mallorca treballen aquests dies a ple rendiment començant a fluir els primers olis d’oliva verge extra, i el consell regulador ho ha celebrat amb el nomenament del Tafoner Major, distinció que atorga anualment a persones o entitats que contribueixen a la difusió de la cultura oleícola de Mallorca.

L’escriptora i membre de la Real Academia de la Lengua Española Carme Riera ha rebut la distinció de Tafonera Major a un acte que ha tingut lloc a la tafona de Son Moragues (Valldemossa) que ha comptat amb la presència de la directora general de Polítiques per la Sobirania Alimentaria, Paula Valero i el batle de Valldemossa, Nadal Torres, entre d’altres.

tafoner-major-2019-2020

El president de la denominació d’origen Oli de Mallorca ha destacat de l’escriptora mallorquina que ‘a la seva extensa obra literària ha transmès el lligam amb la nostra terra i d’ella mateixa amb les oliveres i el seu fruit’ el qual ha volgut reafirmar la pròpia Carme Riera quan s’ha declarat com una amant de l’oli d’oliva verge extra i ha destacat ‘la preciositat de les oliveres de 500 o 600 anys, les quals conformen escultures realment extraordinàries’ i assenyalant que ‘basta anar per qualsevol carretera de la Serra de Tramuntana per quedar-nos bocabadats per la meravella que el temps ha fet amb les nostres oliveres, essent l’arbre que més estim’.

Com a Tafonera Major, Carme Riera ha rebut un quartà, una antiga mesura d’oli.

Per concloure l’acte, la Tafonera Major i els assistents han pogut tastar l’Oli de Mallorca d’aquesta campanya elaborat a la mateixa tafona de Son Moragues.