D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA
12 August, 2016

Els mallorquins menjam pa amb oli mínim, una vegada a la setmana

Pa amb oli

Un 76,0% dels mallorquins inclouen a la seva dieta setmanal el pa amb oli, segons l’estudi desenvolupat per l’Institut de Qualitat Alimentaria (IQUA) amb la col•laboració de El Corte Inglés i Oli de Mallorca vers els hàbits de consum sobre aquest àpat tan senzill com popular.
Tant, que fins el 59,6% dels mallorquins d’adopció enquestats, afirmen que també mengen pa amb oli de forma setmanal.
Què és primer, la tomàtiga o l’oli d’oliva?
La seva senzillesa no lleva que hi hagi una única forma de preparar-ho. És cert que la majoria de consumidors comencen per la tomàtiga i llavors afegeixen l’oli i en darrer lloc la sal (61,4%), però un 9,7% dels enquestats prefereix posar l’oli sobre el pa primer i en darrer lloc la sal.

Pa amb oli a hotels

Pa amb Oli de Mallorca
Precisament, des del mes de juny, DO Oli de Mallorca ofereix l’experiència d’aprendre a preparar i tastar un autèntic pa amb oli d’oliva verge extra durant el servei de berenar d’establiments hotelers de categoria superior (GPRO Valparaíso, Gran Melià Victoria, Hotel Son Vida, Blau Porto Petro, Sensimar Aguait, Som Fona i Be Live Son Antem) amb l’objectiu d’introduir als visitant de la nostra illa en la cultura de l’oli d’oliva verge extra mentre se’ls proporciona un record gustatiu que poden reproduir una vegada al seu país, recordant així la seva estada a Mallorca en qualsevol moment.

Amb aquest objectiu, el Consell Regulador ha editat un fulletó adreçat al consumidor visitant on s’expliquen les bondats de l’oli d’oliva verge extra així com una explicació pas a pas de com fer el pa amb oli.

pa amb oli pas a pas