Descobreix
Oli de Mallorca

El xef David Méndez (Castillo Hotel Son Vida) ha resultat guanyador de la desena edició del concurs de tapes amb Oli de Mallorca, Oleotapa, a la final desenvolupada a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears.
De les vuit propostes que s’han presentades, la creació del jove cuiner ha estat la que millor ha integrat el sabor i els aromes de l’Oli d’Oliva Virgen Extra de qualitat de l’illa, així ho ha determinat el jurat format per la cuinera Maria Solivellas (Ca Na Toneta), Pilar Orcera (Mercat de l’Olivar), Miquel Adrover (periodista gastronòmic), els professors de Cuina i Restauració Irene Luján y Manuel Figueroa (Escola Hoteleria de les Illes Balears) i Joan Mayol (president de la DO Oli de Mallorca) al concedir a la tapa ‘amanida de verat, tomàtiga semidolça i Oli de Mallorca’ la màxima puntuació, fet que no resulta nou per a Méndez, que ja va guanyar el premi a l’edició de l’any 2022.

En segon lloc, també repeteix un altre habitual del certamen, Kike Erazo (Morralla) amb una ‘panada oberta de bacallà i OOVE’, mentre que el tercer classificat ha estat Pablo Izquierdo (What a Gozo) amb ‘Or de la Mediterrània’.


En total, han estat vuit els finalistes que han pres part, tots ells amb creacions que han despertat l’admiració dels assistents, també dels membres del jurat, què han coincidit a assenyalar el gran nivell de les propostes que, en alguns casos, han fet servir Olis d’Oliva Verge Extra d’Oliva Verge Extra de diferents varietats d’oliva com a recurs per oferir una major complexitat organolèptica.


A la prova han participat també: Metus Mustafa Demir (Gourmet Moments), Benito Torres Terrasa (Can Simoneta Gastronòmic), José Manuel Mingorance (Bellaombra), Raimundo Rincón Sosa (Salivent) i Miquel Serra (xef privat)





Aquesta edició d’Oleotapa 2025, a més del suport dels fons FEADER, ha compat amb la colaboració del Mercat de l’Olivar i de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears.
Com a guanyador del concurs, David Méndez ha rebut una sel·lecció d’OOVE amb DO Oli de Mallorca, bons per compres al Mercat de l’Olivar per valor de 250€ i l’oportunitat d’assistir com a congresista a Madrid Fusion 2026.
Així mateix, el segon i tercer classificat a més d’una sel·lecció d’OOVE amb DO Oli de Mallorca, també han rebut bons per valor de 150€ i 100€ respectivament per compres al Mercat de l’Olivar.