D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA
19 December, 2022

L’Oli Novell ja és aquí!

Presentació Oli Novell 2022

La Denominació d’Origen Oli de Mallorca ha presentat els primers Olis d’Oliva Verge Extra de l’anyada 2022 al Casal Solleric de Palma, a un acte al que han assistit el regidor de Medi Ambient, Benestar Animal i Agricultura de l’Ajuntament de Palma, Ramón Perpinyà, col·laboradors, elaboradors i envasadors. 

Presentació Oli Novell 2022

A presentació, el president del Consell Regulador, Joan Mayol ha destacat que “si bé la collita d’aquesta campanya ha sigut inferior a la passada -les tafones han entrat prop d’1 tona de Kilograms manco d’oliva-, quant a comercialització 2022 fins ara és el millor any de la història de la denominació d’origen, podent-se arribar als 325.000 litres venuts, una tendència positiva que confirmaria l’acceptació creixent del producte amb segell de qualitat”. 

Mayol va fer també referència a la nova PAC, fent una crida “a evitar als pagesos complicacions que puguin resultar un entrebanc a la seva activitat, en referència a exigències com el quadern de camp en línia o la demora en les autoritzacions de crema de podes agrícoles”. 

Per part del regidor de Medi Ambient, Benestar Animal i Agricultura de l’Ajuntament de Palma ha senyalat “els ciutadans hem d’aprendre a consumir de proximitat. No hi ha res més ecològic i sostenible com consumir productes locals”. 

Tast de l’Oli Novell 

La presentació ha comptat amb una barra de tast que ha reunit fins a tretze referències sota el segell de qualitat que ha permès als assistents conèixer la diversitat d’Olis d’Oliva Verge Extra de les varietats arbequina, picual, empeltre i mallorquina que, tant en monovarietal com en coupage, ofereixen els elaboradors de la DO Oli de Mallorca