D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA
15 November, 2023

Dia Mundial de l’Olivera

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca i la D.O.P Oliva de Mallorca celebren un any més el Dia Mundial de l’Olivera (26 de novembre) amb la programació de dues propostes lúdiques que conviden a endinsar-se -literalment- en el món de l’olivar.

L’any 2019 l’UNESCO va declarar el 26 de novembre com el Dia Mundial de l’Olivera a instàncies del Consell Oleícola Internacional amb la pretensió de reivindicar la importància del cultiu tant pel que fa a la importància del seu fruit en alimentació, però sense descuidar el seu paper en termes ambientals i de sostenibilitat:

  • El cultiu de l’olivera ja és considerat un agent de lluita contra l’escalfament global gràcies al seu balanç de carboni positiu, ja que la quantitat de CO2 que reté durant el cicle de cultiu és major que la quantitat de gasos d’efecte hivernacle que emet a l’atmosfera durant el procés d’elaboració de l’oli verge extra
  • L’olivicultura contribueix al desenvolupament econòmic i social sostenible de nombrosos països i a la conservació dels recursos naturals.
  • L’oli d’oliva verge extra i l’oliva de taula  són aliments essencials de la dieta mediterrània, així com a provades fonts de nutrients i salut de les que es reconeixen generalment nombroses propietats terapèutiques en la prevenció de determinades malalties.

 

criatures-de-lolivar-igCRIATURES DE L’OLIVAR

25 de novembre · 11h

S’Oliera de Son Catiu (Inca)

Taller familiar per a infants a partir de 5 anys acompanyats per un adult

Fulles, olives, llavors, branques… són només alguns dels materials naturals que serveixen per despertar la nostra creatividad per formar màgics personatges inspirats en la natura.

Nívola Uyá i Marc Ayats (Trazos de Bosque) dirigeixen aquesta activitat que s’iniciarà amb un passeig i ‘collita’ de materials a l’olivar de Son Catiu. L’activitat finalitzarà amb una degustació d’Oli de Mallorca i Oliva de Mallorca.

Places limitades. Imprescindible inscripció prèvia a aquest enllaç

 

 

despertar-dels-sentits-igDESPERTAR DELS SENTITS. Bany de bosc a l’olivar de Son Matge

26 novembre · 9,30h

Finca Son Matge (Valldemossa)

L’olivar centenari de Son Matge és l’entorn que servirà per  la introducció al Bany de Bosc guiada per Step (by Step), guia certificat per la Forest Therapy Hub i membre de l’Associació de Bany de Bosc de les Illes Balears.

L’activitat finalitzarà amb una degustació d’Oli de Mallorca i Oliva de Mallorca.

Places limitades. Imprescindible inscripció prèvia a aquest enll