D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA
21 November, 2016

Andreu Manresa, Tafoner Major 2016-2017

andreu-manresa-tafoner-major

El periodista i actual director d’IB3, Andreu Manresa, ha sigut nomenat Tafoner Major 2016-2017 a un acte esdevingut a la finca Es Colomer, dels envasadors de la DO Oli de Mallorca Joan i Martí Mayol, de Verderol.

Amb l’atorgament d’aquest títol, el consell regulador reconeix la contribució de Manresa, qui a través dels seus escrits ha relatat i ha transmès, l’arrelament a la nostra cultura de l’oli, així com la important tasca duta a terme per tots el que conformen la denominació d’origen per aconseguir un oli d’oliva verge extra de qualitat immillorable apreciat a tot el món.

El president d’Oli de Mallorca, Sebastià Solivellas, ha afirmat que “és un privilegi que la crònica d’aquesta evolució, d’ aquest nou ressorgiment de l’oli a Mallorca, hagi estat descrita i escampada per Andreu Manresa. Les seves poètiques cròniques són reducte de la persistència, de la insistència d’una Mallorca autèntica, que es resisteix a desaparèixer, i que,  com  els que avui som aquí, no volem que es perdi o es malvengui”.

Manresa va agrair aquest reconeixement, assenyalant que “possiblement, si no hagués fet tants i tants pa amb olis, tant de mullar pa en oli, tant de fregir ous… no seria la persona que som ara”.

L’acte, al que van assistir el Tafoner Major sortint, el director regional de El Corte Inglés, Josep Ramis, així com envasadors i productors del consell regulador, el va tancar les paraules del conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal.