Descobreix
Oli de Mallorca
![](https://www.olidemallorca.es/wp-content/uploads/2016/04/Ricardo-Rossi_-guanyador-Oleotapa2016-1024x682.jpg)
A la fi ja podem donar el nom del guanyador del concurs Oleotapa 2016, que va tenir lloc ahir a l’Escola d’hoteleria de les Illes Balears.
Es tracta de Ricardo Rossi, el jove cap de cuina de l’Hotel Valldemossa que va destacar per sobre dels altres set finalistes amb una ‘Galeta d’ametlla amb carpaccio de gambes i cremós de xocolata blanca amb Oli de Mallorca’.
Enguany no han sigut pocs els cuiners que han girat la vista cap a la mar a l’hora de crear les seves tapes, tal és el cas de Claudio Vargas, del restaurant Bruno (Port Adriano) i segon classificat amb ‘Esponja de tomàtiga de ramellet amb seitó macerat en Oli de Mallorca farcit de tapenade, escabetx i aire d’oli’, i el tercer classificat, Francisco Mauro del restaurant Bite (Palma) amb ‘Pop, tomàtiga rostit i Oli de Mallorca DO en textures’.
El president de la DO Oli de Mallorca, Sebastià Solivellas; la cuinera i propietària del restaurant Jardín, Macarena de Castro; la directora de la EHIB, María Tugores; el president de l’Asociación Mallorquina de Bares, Cafeterías y Restaurantes, Alfonso Robledo , la periodista gastronòmica Lola Olmo i el cap del Departament de Cuina de la EHIB, José María Calonge, conformaren el jurat que va valorar la presentació, la incidència sensorial de l’Oli de Mallorca a la tapa, la qualitat organolèptica, la complexitat tècnica així com que el cuiner fos correcte i professional durant la feina dins la cuina.
Oleotapa 2016 és la quarta edició d’aquest concurs que convoca la DO Oli de Mallorca en col•laboració amb la EHIB, Makro i Restauración, que culminarà amb l’entrega oficial de premis al mes de maig.