Descobreix

Oli de Mallorca

27 juny, 2025
Oli Meri, la proposta del bartender Biel Ramon amb Oli de Mallorca per aquest estiu

La Denominació d’Origen Oli de Mallorca ha presentat a la cocteleria Coquetier de Palma la proposta de còctel amb Oli d’Oliva Verge Extra per aquest estiu, creació en aquesta ocasió a càrrec del bartender Biel Ramon (The Van Bar).

Tenint en compte el paper de l’oli d’oliva en la cultura gastronòmica de l’illa, el campió d’Espanya de cocteleria en categoría de coneixement de l’any 2024 i guanyador de les dues darreres edicions del Campionat de Cocteleria de les Illes Balears, s’ha valgut d’un altre ingredient ben arrelat com és la tomàtiga per així oferir una versió del pa amb oli revisant el clàssic Bloody Mary, que acaba per renàixer en forma d’Oli Meri arrodonint-ho amb una ginebra amb botànics locals.

D’entre les varietats d’oliva autoritzades per a l’elaboració d’Oli de Mallorca, Ramon s’ha decantat per l’aroma i matisos suaus que ofereix l’Oli d’Oliva Verge Extra 100% arbequina, que integra al conjunt de la mescla i en forma d’aire, notes que encaixen a la perfecció amb el sabor de la tomàtiga i que donen com a resultat un glop untuós i alhora lleuger que connecta amb les nostres arrels i tradicions.

Alineat amb la proposta de Ramon, es va acompanyar el còctel amb un ‘berenar de vermadors’, una suggerència del cuiner Santi Taura en forma de bikini de tomàtiga i arengades.

A la Presentació d’Oli Meri no van faltar elaboradors del distintiu de qualitat, tampoc convidats de diferents àmbits com el director insular de Promoció Econòmica del Consell de Mallorca, Álvaro Roca, el president de l’Associació de Bartenders de les Illes Balears, Juan Antonio García i el president de APAEMA, Miquel Coll, entre d’altres.

Per aquells que vulguin conèixer Oli Meri, el còctel estarà disponible al mateix Coquetier  i al Taquero Mucho d’Inca durant les pròximes setmanes.

La presentació del Còctel Oli de Mallorca 2025 s’ha duit a terme amb el cofinançament de Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, el Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación y la Unión Europea  

Tornar a noticies