Descobreix
Oli de Mallorca
El Jardins d’Alfàbia han acollit als membres de la delegació balear de la Selección Española de Cocina de Competición a un tast d’oli d’oliva verge extra amb Denominación d’Origen Oli de Mallorca a càrrec del seu president, Joan Mayol, i el Xef de l’OOVE i delegat nacional de la coneguda com ‘La Roja de la cocina’, Dani G. Peinado.
Joan Mayol ha explicat als joves cuiners la tasca que desenvolupa el consell regulador del que ja hi formen part més de mil productores per, a continuació, procedir al tast dels olis d’oliva verge extra amb denominació d’origen de les varietats arbequina, mallorquina i picual per conèixer els principals trets diferenciadors abans que el cuiner Dani G. Peinado els analitzàs des d’un punt de vista gastronòmic per al seu ús a la cuina.
Així, Peinado va agafar el relleu de Mayol amb un tast hedonista al que, mitjançant un component neutre com és el iogurt, va defensar la utilització de l’oli d’oliva verge extra a la cuina com a únic greix gràcies als seus atributs saludables i organolèptics.
Amb aquesta activitat, la DO Oli de Mallorca i la Selección de Cocina de Competició han presentat un conveni de col·laboració mitjançant el qual Oli de Mallorca acompanyarà als representants balears de la selecció a les seves activitats.