Descobreix
Oli de Mallorca
Les tafones de la denominació d’origen Oli de Mallorca treballen aquests dies a ple rendiment començant a fluir els primers olis d’oliva verge extra, i el consell regulador ho ha celebrat amb el nomenament del Tafoner Major, distinció que atorga anualment a persones o entitats que contribueixen a la difusió de la cultura oleícola de Mallorca.
L’escriptora i membre de la Real Academia de la Lengua Española Carme Riera ha rebut la distinció de Tafonera Major a un acte que ha tingut lloc a la tafona de Son Moragues (Valldemossa) que ha comptat amb la presència de la directora general de Polítiques per la Sobirania Alimentaria, Paula Valero i el batle de Valldemossa, Nadal Torres, entre d’altres.
El president de la denominació d’origen Oli de Mallorca ha destacat de l’escriptora mallorquina que ‘a la seva extensa obra literària ha transmès el lligam amb la nostra terra i d’ella mateixa amb les oliveres i el seu fruit’ el qual ha volgut reafirmar la pròpia Carme Riera quan s’ha declarat com una amant de l’oli d’oliva verge extra i ha destacat ‘la preciositat de les oliveres de 500 o 600 anys, les quals conformen escultures realment extraordinàries’ i assenyalant que ‘basta anar per qualsevol carretera de la Serra de Tramuntana per quedar-nos bocabadats per la meravella que el temps ha fet amb les nostres oliveres, essent l’arbre que més estim’.
Com a Tafonera Major, Carme Riera ha rebut un quartà, una antiga mesura d’oli.
Per concloure l’acte, la Tafonera Major i els assistents han pogut tastar l’Oli de Mallorca d’aquesta campanya elaborat a la mateixa tafona de Son Moragues.