Descobreix
Oli de Mallorca

Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma va tornar a acollir la Nit de l’Oli, esdeveniment que organitza el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca per presentar els Olis d’Oliva Verge Extra de qualitat diferenciada.
A través del tast i el maridatge amb tapes, els nombrosos assistents de la vetllada van tenir l’oportunitat de degustar fins a 21 referències d’onze elaboradors adscrits al distintiu que demostraren la diversitat d’Olis d’Oliva Verge Extra de qualitat que es produeixen a Mallorca.















Durant l’acte, al qual assistiren el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet; el director general de Qualitat Alimentària i Producte Local, Joan Llabrés; el director de Desenvolupament Local, Juan Antonio Esteban i la regidora de Comerç, Restauració i Autònoms, Guadalupe Ferrer, el president del Consell Regulador, Joan Mayol, va recordar que aquest és un any complicat a conseqüència de la baixa la producció de la campanya, però també que “aquí teniu el resultat de la dedicació de mils de persones: els qui poden, els qui llauren, els qui reguen, els qui cullen, els qui transporten, els qui molen, els qui embotellen i els qui distribueixen. Tot un exèrcit, necessari per mantenir els olivars i seguir aportant cada any l’oli que ens alimenta a tots, a qui el consumeix i a l’economia de tota aquesta gentada.”
Mayol va insistir també que “cada vegada que feu un pa amb oli, que consumiu o recomanau Oli de Mallorca, salvau una olivera, l’arbre més emblemàtic i simbòlic de les nostres illes. Quina manera tan agradable de fer una contribució a la conservació del paisatge i el medi ambient de Mallorca.”
A la Nit de l’Oli també es van poder degustar altres productes de qualitat de les Illes Balears gràcies a la col·laboració de la D.O Binissalem, D.O Pla i Llevant, D.O Maó-Menorca, D.O.P Oliva de Mallorca, I.G.P Sobrassada de Mallorca, I.G.P Ametlla de Mallorca i I.G.P Vi de la Terra Mallorca.
Un acte realitzat amb el suport dels fons FEADER