Descobreix
Oli de Mallorca
La Fira de l’Oli que organitza la Denominació d’Origen Oli de Mallorca va tornar a ser punt de trobada per als amants dels Olis d’Oliva Verge de qualitat elaborats a Mallorca i van ser nombroses les persones que al llarg del matí es van arribar a la Plaça Major de Palma per descobrir les diferents propostes dels oliers participants.
La cinquena edició de la Fira de l’Oli va reunir vuit elaboradors de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca – Son Mesquidassa, Oli Can Gori, Oli Novembre, Picarandau, Son Catiu, Treurer, Son Matge i Aubocassa-, que exhibiren una bona mostra d’OOVE de qualitat elaborats a partir de les varietats mallorquina, arbequina, picual i empeltre presentats en coupage i en monovarietals, tal com van poder comprovar aquells que no dubtaren a tastar alguna de les prop de vint referències disponibles.
Tot i que el gran protagonista de la jornada va ser l’Oli d’oliva verge extra amb Denominació d’Origen Oli de Mallorca, a la fira també es van poder trobar altres especialitats gastronòmiques com l’oliva de taula amb DOP Oliva de Mallorca, les ametlles amb IGP Ametlla de Mallorca i els productes de Flor de Sal d’Es Trenc.
La va rebre la visita del batle de Palma, Jaime Martínez; el conseller insular de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio; el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés; el director insular de Promoció Econòmica i Producte de Mallorca, Álvaro Roca; i la regidora d’Economia, Comerç, Autònoms, Sanitat, Consum, Mercats i Fires de l’Ajuntament de Palma, Guadalupe Ferrer, que en comitiva han recorregut les diferents parades.
La Fira de l’Oli de Mallorca ha estat possible, un any més, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Palma i al finançament de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, el Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación i Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.