Descobreix
Oli de Mallorca
La Denominació d’Origen Oli de Mallorca y Matias Iriarte, han presentat el Còctel Oli de Mallorca 2016 al Chapeau 1987, el darrer projecte de l’equip de Ginbo, nomenada millor cocteleria de Balears al 2015. .
Amb el còctel Baix l’olivera, Iriarte (bar manager de Chapeau 1987), s’ha inspirat en l’Oli de Mallorca però també ha volgut plasmar les oliveres i el seu entorn mediterrani, integrant a la recepta oli d’oliva verge extra, oliva negra, cítrics i herbes aromàtiques com l’alfàbrega i la farigola, que donen com a resultat un glop inicial refrescant amb notes d’oliva madura que evoluciona fins a deixar aflorar les notes que aporta un oli d’oliva verge extra com l’Oli de Mallorca.
Entre els assistents a la presentació, el president del consell regulador, Sebastià Solivellas, oliers i un bon nombre de convidats entre els que es comptà amb el conseller d’Economia i Hisenda del Consell de Mallorca; l’actual Tafoner Major d’ Oli de Mallorca, José María Ramis.
Durant l’esdeveniment es va servir la tapa guanyadora del concurs Oleotapa 2016, una ‘Galeta d’ametla, carpaccio de gamba vermella i cremós de xocolata blanca amb Oli de Mallorca’, del cuiner Ricardo Rossi (Hotel Restaurant Valldemossa), que va resultar el maridatge perfecte per Baix l’Olivera.