Descobreix
Oli de Mallorca
El xef del restaurant hotel Valldemossa i guanyador de les edicions de 2016 i 2017 del concurs Oleotapa, Ricardo Rossi, ens proposa una senzilla recepta per elaborar a casa amb Oli de Mallorca.
Bacallà
- 100 grs. molles de bacallà
- 30 ml. oli oliva verge extra
- 1 dent d’all
- Brins de safrà
Encalentir l’oli a on confitarem l’all pelat i tallat a làmines fins que estigui daurat. El retiram i reservem damunt un paper de cuina per tal de que s’eixugui i quedi cruixent.
Confitar el bacallà a l’oli calent a foc suau un 5 minuts, agregar uns brins de safrà i cuinar 2 minuts més.
Crema de bacallà
- 100 grs de molles de bacallà
- 30ml oli d’oliva verge extra
- 1 dent d’all
Encalentir l’oli amb l’all pelat i tallat a làmines fins que estigui daurat.
Retirar l’all i reservar.
Confitar el bacallà a foc suau uns 7 minuts.
Retiram el bacallà, el trituram amb una batedora de braç junt a l’all afegint l’oli de poc a poc fins que quedi lligat i cremós.
Ensalada de carbassó i tomàtiga
- 1 tomate
- ½ calabacín
- Aceite de oliva virgen extra
- Sal d’Es Trenc amb taronja
Pelar la tomàtiga i llevar les llavors. Tallar en brunoise la tomàtiga, també el carbassó. Amanir amb oli d’oliva verge extra i la sal.
Muntatge
- Coriandre fresc
- Sal d’Es Trenc amb taronja
- Galetes d’oli
Disposar un punt de crema sobre cada galeta, damunt un bocí de bacallà confitat, una fulla de coriandre, una làmina d’all i l’ensalada de carbassó i tomàtiga.