Descobreix

Oli de Mallorca

25 març, 2020
Bacallà amb ensalada de carbassó i tomàtiga sobre galetes d’oli

foto-bacalao

El xef del restaurant hotel Valldemossa i guanyador de les edicions de 2016 i 2017 del concurs Oleotapa, Ricardo Rossi, ens proposa una senzilla recepta per elaborar a casa amb Oli de Mallorca.

 

Bacallà

  • 100 grs. molles de bacallà
  • 30 ml.  oli oliva verge extra
  • 1 dent d’all
  • Brins de safrà

Encalentir l’oli a on confitarem l’all pelat i tallat a làmines fins que estigui daurat. El retiram i reservem damunt un paper de cuina per tal de que s’eixugui i quedi cruixent.

Confitar el bacallà a l’oli calent a foc suau un 5 minuts, agregar uns brins de safrà i cuinar 2 minuts més.

Crema de bacallà

  • 100 grs de molles de bacallà
  • 30ml oli d’oliva verge extra
  • 1 dent d’all

Encalentir l’oli amb l’all pelat i tallat a làmines fins que estigui daurat.

Retirar l’all i reservar.

Confitar el bacallà a foc suau uns 7 minuts.

Retiram el bacallà, el trituram amb una batedora de braç junt a l’all afegint l’oli de poc a poc fins que quedi lligat i cremós.

Ensalada de carbassó i tomàtiga

  • 1 tomate
  • ½ calabacín
  • Aceite de oliva virgen extra
  • Sal d’Es Trenc amb taronja

Pelar la tomàtiga i llevar les llavors. Tallar en brunoise la tomàtiga, també el carbassó. Amanir amb oli d’oliva verge extra i la sal.

Muntatge

  • Coriandre fresc
  • Sal d’Es Trenc amb taronja
  • Galetes d’oli

Disposar un punt de crema sobre cada galeta, damunt un bocí de bacallà confitat, una fulla de coriandre, una làmina d’all i l’ensalada de carbassó i tomàtiga.

Tornar a noticies