D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA
29 December, 2016

Tataki de vedella amb crema de formatge Mahón-Menorca, ensalada de tomàtiga amb fruits secs i tosta de pa moreno

tataki-ternera-oli-de-mallorca

Recepta amb Oli de Mallorca de:

Ricardo Rossi (Restaurant Valldemossa)

Guanyador Oleotapa 2016

 

Per al tataki:

200gr entrecot de vedella
50gr salsa de soja
120gr de vinagre d’arròs
2 cullerades de suc de llima
Gingebre
80gr d’oli d’oliva verge extra Oli de Mallorca

Per l’ensalada:

1 tomàtiga
20gr de pinyons
20gr de panses
Cibulet
2 cullerades d’ oliva verge extra Oli de Mallorca

Per la crema de formatge:

80gr de formatge Mahón-Menorca semi curat
150gr de nata
40gr de vi blanc
Porro
30gr d’oli oliva verge extra Oli de Mallorca

Elaboració:

Llevar el greix a la carn.

Emulsionar la salsa de soja, el vinagre d’arròs, el suc de llima, oli d’oliva verge extra i el gingebre picat.

Encalentir a foc viu la planxa i marcar totes les cares de la carn.

Introduir la peça de carn en un recipient i regar amb la marinada preparada prèviament i deixar reposar 30 minuts.

Per fer la crema de formatge, ofegar el porro en una paella amb l’oli d’oliva verge extra. Quan estigui tou, afegir el vi blanc i deixar reduir. Afegir el formatge mòlt i la nata sense deixar de remenar amb una cullera i triturar fins aconseguir la textura desitjada.

Per elaborar l’ensalada en primer lloc, fregir pinyons panses. Tallar la tomàtiga en brunoise i picar el cibulet. Mesclar tot amb l’oli d’oliva verge extra.

Per acabar, torrar el pa moreno tallat molt prim i regat amb una mica d’oli d’oliva verge extra fins que quedi cruixent.

Tallar la carn en llesquetes primes i servir junt a l’ensalada, la crema de formatge i les tostes de pa moreno.