Descobreix
Oli de Mallorca

La Denominació d’Origen Oli de Mallorca ha presentat el llibre ‘Tapes i Còctels amb Oli de Mallorca’, una de les novetats que ha presentat Lleonard Muntaner Editor a la Setmana del Llibre en Català que es va instal·lar als jardins del Centre Cultural de la Misericòrdia del 17 al 21 de setembre.
El president del consell regulador, Joan Mayol, va ser l’encarregat de presentar junt amb Lydia E. Larrey i la fotògrafa Cristina Ortega el receptari que recopila les tapes amb Oli de Mallorca dels guanyadors del concurs Oleotapa, propostes de cocteleria amb Oli d’Oliva Verge Extra, a més d’aportacions dels xefs que en algun moment han rebut les distincions de Tafoner Major o Ambaixador que lliura el distintiu.



Una invitació a gaudir de l’Oli d’Oliva Verge Extra elaborat a Mallorca a través de quinze tapes i onze còctels presentats amb l’atractiva fotografia de la Cristina Ortega, a conèixer una mica més sobre el producte amb apunts sobre les seves característiques i qualitats, així com des d’un punt de vista pràctic en forma de recomanacions per al seu ús en la cuina del dia a dia.
A la presentació no van faltar alguns dels cuiners i coctelers que han participat al llibre, com el Miquel Calent, José Cortés, Gabriela Mijas, Edgar Rodríguez, José Torres, David Méndez i Pinxo González, tampoc l’oportunitat de degustar el Còctel d’Or el primer còctel presentat per Oli de Mallorca creat pel professor de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears Toni Motoso i que també es troba al receptari.
‘Tapes i còctels amb Oli de Mallorca inclou les receptes dels guanyadors d’Oleotapa (2013-2024): David Méndez, Ricardo Rossi, Pinxo González, Kike Erazo, José Cortés, Edgar Rodríguez, Pedro Peñalva i Raúl Ballesteros, les propostes de cocteleria de Alberto Pons, Andreu Genestar, Fran Marcos, Gabriela Mijas i Cristian Balta, José Torres, Charles Harrington-Clarke i Callum Murray Thierdplan, Matías Iriarte, Rafa Martín, Salvador Esquinas i Toni Motoso així com del Tomeu Caldentey i Miquel Calent (Tafoner Major) i Maca de Castro, Fernando Pérez Arellano i Marc Fosh (Ambaixador Oli de Mallorca).
Presentació i creació de contenguts del llibre cofinançats per la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación i la Unió Europea.