D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA
27 November, 2017

Un Dia Mundial de l’Olivera ple d’activitats

Taller de cata día mundial del olivo

Visites guiades, un taller de tast per infants, una trobada d’instagramers i un ball amb vermut són les activitats amb les que la DO Oli de Mallorca en col·laboració amb la DOP Oliva de Mallorca hem commemorat del Dia Mundial d’Olivera 2017, un conjunt de propostes amb les que hem volgut fer partícips als illencs de la importància de les olivars pel nostre entorn natural, la nostra cultura, la nostra gastronomia i desenvolupament econòmic passat, present i futur.

Com a preescalfament, primer vàrem convidar una vintena d’instagramers locals a un instameet organitzat per @igers_mallorca a visitar la Finca Comassema, possessió la qual atresora nombroses i espectacular oliveres centenàries a més de la seva antiga tafona restaurada i visitable.

Instameet Igers_Mallorca dia mundial olivo 2017

Per dissabte dia 25 de novembre preparàrem un pla pels amants del swing i del vermut: l’Olive&Swing. Un vermut no és el mateix sense unes bones olives devora i no vos imagineu el bon tàndem que forma amb la Oliva Mallorquina!

Ho comprovaren tots els que hi passaren per la barra del nostre col·laborador Vermut Dos Perellons entre ball i ball amb el  ritme del conjunt Long time no swing.

Olive&Swing dia mundial del olivo 2017

Dia 26 de novembre, el escollit pel Consejo Oleícola Internacional per celebrar anualment el Dia Mundial de l’Olivera, van tenir lloc la visita guiada ‘La senda de l’Oli. Palma ciutat OOVE’ i la visita a Es Colomer, olivar on es produeix Oli Verderol.

La senda de l'oli. Palma ciutat OOVE

Tot i la pluja, una trentena de persones van participar de la ruta on Blanca de Banc de s’Oli treu a la llum aquells indrets amb un passat relacionat amb l’oli del centre històric de Palma, mentre altres tants es passejaren per un olivar que es compon com un veritable oasi dins l’àrea metropolitana com és Es Colomer.

Les activitats relacionades amb el Dia Mundial de l’Olivera finalitzaren amb una activitat per a escolars al Casal Solleric, centre d’art a on des del mes de setembre s’ha pogut visitar la exposició ‘Llum d’Oli’ de Dolores Sampol, amb la que ha col·laborat Oli de Mallorca.

Sota el títol ‘Experimenta amb els sentits!’ vàrem convidar als alumnes de 3r i 4t de primària del CEIP Gènova a un joc sensorial amb el que van acabar per convertir-se en experts tastadors d’oli d’oliva verge extra.