D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA
30 June, 2021

Terra, el còctel que marida Oli de Mallorca i l’estil del restaurant Vandal

presentacio-coctel-oli-de-mallorca-2021-web

La Denominació d’Origen Oli de Mallorca ha presentat el còctel Terra del bartender del restaurant Vandal José Luis Alfaro al restaurant Santa que va reunir ahir membres i amics del consell regulador al que van assistir també el director general d’Agricultura, Fernando Fernández; el director insular de Desenvolupament Local, Jaume Tomàs; la el president de l’Asociación de Cocineros Afincados en Baleares (ASCAIB), José Cortés; el president de l’Asociación Balear de Sumillers, Daniel Arias i Olivia Caballero delegada de Balears de Mujeres en Gastronomia, entre d’altres.

presentacion-coctel-oli-de-mallorca-2021-3-web

Treballant al voltant de l’oli d’oliva verge extra de Mallorca i seguint el seu estil, que fusiona cocteleria clàssica amb la moderna, a José Luis Alfaro de tot d’una li van conquistar les notes picants del monovarietal picual local i que ha culminat en un còctel fresc i aromàtic, molt local, amb tocs herbals i fruitals amb un petit gir coent que el cocteler planteja com una experiència que s’inicia ja abans del primer glop, quan l’aroma de l’Oli de Mallorca penetra a través del nas.

La presència d’oli d’oliva verge extra al còctel aporta aroma i melositat, un recurs ideal per l’elaboració de combinats innovadors com és el cas de Terra, beguda a base de vodka, ginebra amb romaní, llimona, poma verda, sirope de lemongrass, Oli de Mallorca Picual, alfabeguera, oliva negra i Sichimi que s’incorporarà a la proposta de cocteleria de Santa.

Els assistents a la presentació van tastar el nou còctel amb Oli de Mallorca maridat amb tapes de Santa, la nova proposta gastronòmica de l’equip de Vandal format per Bernabé Caravotta i Sebastián Pérez, i l’oliva de taula de la DOP Oliva de Mallorca.

Terra de José Luis Alfaro és la darrera incorporació al receptari de cocteleria que va iniciar la DO Oli de Mallorca ja el 2013 en col·laboració amb reconeguts coctelers de Mallorca com Rafa Martín (Brassclub), Matias Iriarte (Ginbo), Salvador Escalas (The Van Bar), Andreu Genestar (Gremium), Alberto Pons (El Barito) i Antoni Motoso (professor EHIB) per tal de difondre la versatilitat i multitud d’aplicacions de l’oli d’oliva verge extra de qualitat.