D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA
28 July, 2017

Oli d’oliva verge extra, un ingredient de qualitat per un còctel fresc i mediterrani

Alberto Pons amb el cóctel amb Oli de Mallorca Aperitiu a sa tafona

El cocteler Alberto Pons (guanyador del 64 Campeonato Balear de Coctelería en la categoria Jove Barman celebrat el passat mes de maig) ha sigut l’encarregat d’elaborar el Còctel Oli de Mallorca 2017. Inspirant-se en els aromes i trets gustatius de l’Oli de Mallorca, ha creat ‘Aperitiu a sa tafona’, presentat ahir a la mítica cocteleria El Barito de Palma.

A ‘Aperitiu a sa tafona’, amb una base de whisky i licor de taronja, l’oli d’oliva verge extra es presenta ben integrat donant com a resultat un còctel molt mediterrani d’entrada suau i refrescant marcat per l’espirituós i la taronja, apareixent a continuació els subtils matisos herbacis i d’oliva verda aportació del verge extra que perduren, deixant un agradable retrogust. Un còctel golós que Alberto Pons suggereix servir acompanyat amb un gelat de taronja.

Aperitiu a sa tafona

Els convidats a la presentació també pogueren tastar la tapa amb que el xef del restaurant Valldemossa, Ricardo Rossi, va guanyar el concurs Oleotapa 2017, Tataki de vedella amb blat de moro, tomàtiga, pastanaga i emulsió de la seva marinada, així com altres propostes a on l’Oli de Mallorca és ingredient essencial.

Ricardo Rossi prepara l'Oleotapa 2017

A l’acte hi assistiren la gerent de SEMILLA, Immaculada Munar; Miquel Àngel Frau, cap de l’Institut de Qualitat Alimentaria; el cuiner Koldo Royo, així com Jaume Orell, vicepresident del consell regulador de la DO Oli de Mallorca; Andreu Oliver i Joan Mayol, membres de la junta, així com elaboradors d’Oli de Mallorca.

Prsentación Cóctel Oli de Mallorca 2017

En edicions anteriors els encarregats de demostrar el gran potencial que té com a ingredient en cocteleria l’oli d’oliva verge extra han sigut els coctelers Matías Iriarte (Chapeau 1987), Rafa Martín (Brassclub) i Antoni Motoso (EHIB).