D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA
26 February, 2022

José Cortés i la xef vegana Victòria Frontera, a quatre mans amb Oli de Mallorca

showcooking-dia-de-les-illes-balears-1

La Denominació d’Origen Oli de Mallorca ha obert el programa d’activitats de la Fira del Producte de Qualitat de les Illes Balears del Parc de la Mar amb el showcooking ‘Cuina creativa amb Oli de Mallorca’.

A la demostració, els cuiners d’ASCAIB José Cortés i Victòria Frontera han elaborat un ‘frit de verdures amb aire d’oli d’oliva verge extra’ i fonoll i una ‘ensaïmada fregida amb crema d’alvocat amb oli d’oliva verge extra i cítrics’, plats que els han servit per explicar les característiques de l’oli d’oliva, així com també les múltiples aplicacions del suc d’oliva a la cuina convencional i a la dels que segueixen una dieta vegana.

showcooking-dia-de-les-illes-balears-2

Un menú de dos plats a on el resultat final ha vingut determinat per la tècnica empleada, des d’un saltejat, un marcat, una infusió fins a una emulsió, i l’ús de l’oli d’oliva verge extra de qualitat, el qual aporta sabor però també pot intervenir com a potenciador de sabor i texturitzador, entre d’altres.

La D.O Oli de Mallorca ha participat també amb una de les paradetes de la Fira del Producte de Qualitat de les Illes Balears instal·lada al Parc de la Mar, a la que s’han pogut tastar fins a una dotzena olis d’oliva verge extra emparats sota el segell de qualitat.