D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA
25 February, 2023

Gran acollida dels OOVE de l’anyada a la Nit de l’Oli

elaboradors-nit-de-loli-2023

L’Aljub del Museu d’Art Contemporani de Palma acollí una nova edició de la Nit de l’Oli, esdeveniment organitzat per la Denominació d’Origen Oli de Mallorca que va atreure nombrosos visitants interessats per conèixer els Olis d’Oliva Verge Extra de qualitat diferenciada de l’anyada 2022 al que va assistir la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha i Jaume Alzamora, conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca.

Els assistents a la presentació comprovaren el gran ventall d’Olis d’Oliva Verge Extra que produeixen els elaboradors emparats sota el segell D.O Oli de Mallorca mitjançant el tast i propostes de maridatge amb les que descobrir la diversitat del producte que s’obté d’olives de les varietats arbequina, picual, empeltre i mallorquina.

nit-de-loli-2023

Han participat en aquesta edició de 2023 Aubocassa, Es Verger, LA Son Miranda, Oli Solivellas, Oli Verderol, Olis Sóller, Reis de Mallorca, Sa Cadernera, Sa Madoneta, Son Catiu, Son Matge, Son Mesquidassa, Son Mir, Son Moragues, Son Nadal i Treurer.

A la seva intervenció, el president de la D.O Oli de Mallorca, Joan Mayol, ha destacat que “la Nit de l’Oli permet posar en valor els nostres Olis d’Oliva Verge Extra, així com el compromís dels nostres elaboradors cap al consumidor pel que fa a qualitat i procedència del producte.”

Sobre la comercialització de l’any passat, Mayol ha referit “no sols ens hem recuperat de la sotragada que va suposar la pandèmia, sinó que hem aconseguit vendre més Oli de Mallorca que mai en la història! El mèrit és compartit: productors, comercialitzadors i consumidors.”

Així i tot, el fet que el consum d’Oli de Mallorca representi manco del 10% de l’Oli d’Oliva Verge Extra que es consumeix a Mallorca, és indicatiu de què encara ens queda molt camí per fer.”

Quant a aquesta campanya, el president del consell regulador ha indicat que “els elaboradors enfronten una temporada complicada a conseqüència de la baixa producció amb l’afegit de les contínues pujades de productes agrícoles, energia i envasos que els dificulta poder mantenir els preus de venda sense afrontar pèrdues.”

entrega-diploma-i-posado-conjunts-autoritats

Així mateix, a la presentació el consell regulador va lliurar un diploma de reconeixement a la marca Suc de Cel, per l’obtenció de la Medalla d’Or als Top 10 Olive Oil Awards de la Biofach 2022 al mes d’agost, entregat per la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha junt al doctor Córdoba, Octavi Córdoba, cap del servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Universitari Son Espases.

Les marques de qualitat de les Illes Balears també han participat de la Nit de l’Oli, a on s’han degustat productes de les D.O Oliva de Mallorca, D.O Queso Mahón-Menorca, I.G.P Ametla de Mallorca, I.G.P Sobrassada de Mallorca, Pa d’Aquí i els vins de la D.O Binissalem, D.O Pla i Llevant i I.G.P Vi de la Terra de Mallorca.