D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA
22 November, 2019

Visites a olivars i tallers culinaris, algunes de les activitats per celebrar el Dia Mundial de l’Olivera

do_oli_mallorca_cartell_dia_mundial_19

La DO Oli de Mallorca junt a la DOP Oliva de Mallorca ens sumem a la celebració del Dia Mundial de l’Olivera (26 de novembre) amb un programa d’activitats que es desenvoluparan al llarg de tota una setmana per poder arribar a un major número de persones.

Amb aquest programa ambdós consells reguladors oferim la possibilitat de conèixer l’activitat a diferents d’olivars i tafones,  la participació a tallers a on s’exposaran les característiques sensorials i usos culinaris tant de l’oli d’oliva verge extra com de l’oliva de taula, així com una ruta per descobrir el patrimoni paisatgístic, natural i etnològic relacionat amb el cultiu de l’olivera a un lloc singular de la Serra de Tramuntana com es la finca de Miramar de la ma de l’historiador Gaspar Valero.

El Consejo Oleícola Internacional (COI) impulsa des de l’any 2016 la declaració del Dia Mundial de l‘Olivera el dia 26 de novembre, petició que està a un pas de ser reconeguda oficialment per l’UNESCO i a la que s’han sumat des dels seus inicis els consells reguladors d’Oli de Mallorca i Oliva de Mallorca.

Amb la declaració del dia 26 de novembre com Dia Mundial de l’Olivera, el COI pretén atraure l’atenció sobre els olivars pel seu important paper no només en lo que a la dieta humana es refereix, també en termes ambientals i de sostenibilitat:

 

  • L’oli d’oliva verge extra i l’oliva de taula són aliments essencials de la dieta mediterrània, així com a provades fonts de nutrients i salut de les que es reconeixen generalment nombroses propietats terapèutiques en la prevenció de determinades malalties.
  • El cultiu de l’olivera ja és considerat un agent de lluita contra el escalfament global gràcies al seu balanç de carboni positiu, ja que la quantitat de CO2 que reté durant el cicle de cultiu és major que la quantitat de gasos d’efecte hivernacle que emet a la atmosfera durant el procés d’elaboració de l’oli verge extra.
  • L’olivicultura contribueix al desenvolupament econòmic i social sostenible de nombrosos països i a la conservació dels recursos naturals.