Suau i refrescant d’entrada, combina l’aroma i sabor dels cítrics amb subtils notes d’ametlla verda provinents de l’Oli de Mallorca que també aporta una sedosa sensació la boca, així és Or Líquid, la proposta amb Oli d’Oliva Verge Extra de Charles Harrington-Clarke i Calum Murray Threipland, de la cocteleria Más Amor de Palma.
Els sabors i aromes de Mallorca, especialment el de l’OOVE amb DO Oli de Mallorca, és el que ha inspirat als dos bartenders londinencs per a la creació d’Or Líquid, un combinat que parteix de dos clàssics de la mixologia, el Collins i el Ramos Gin Fizz. Amb una base de ginebra, cítrics com la llimona i la taronja i unes notes herbals aportades amb la farigola, fan servir un Oli d’Oliva Verge Extra coupage de les varietats arbequina i picual per proporcionar al còctel suaus tonalitats dolces i picants -pròpies de l’oli-, potenciar els sabors de la resta d’ingredients, alhora que aporten textura i un tacte sedós en boca.
A la presentació del còctel van asistir el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet; la consellera executiva de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, Pilar Amate; el director general de Qualitat Alimentària i Producte Local, Joan Llabrés; el director insular de Promoció Econòmica, Álvaro Roca; la vicepresidenta de Vi de la Terra de Mallorca IGP, Conxa Rosillo, elaboradors inscrits a la D.O Oli de Mallorca i convidats d’àmbits diversos, tots ells van ser els primers a poder tastar Or Líquid, comprovant novament les nombroses possibilitats que ofereixen els Olis d’Oliva Verge Extra sota el distintiu de qualitat de Mallorca, també en cocteleria.
De fet, amb aquesta proposta de Harrington-Clarke i Murray Threipland, ja són catorze els còctels creats amb Oli de Mallorca gràcies a la complicitat amb destacats bartenders i cocteleries de l’illa com Rafa Martín, Matias Iriarte, José Luis Torres, Gabriela Mijas i Fran Marcos, entre d’altres.
L’Oli d’Oliva Verge Extra no és un ingredient nou per als dos coctelers els quals, d’ençà que varen obrir Más Amor fa ja sis mesos, ofereixen a la seva carta habitual diversos còctels elaborats amb suc d’oliva pur, sumant-se també a partir d’aquesta setmana Or Líquid, el Còctel amb Oli de Mallorca per aquest estiu.
A més a més, com acompanyament del còctel, els convidats degustarrn també Ametlla de Mallorca IGP i Oliva de Mallorca DOP.
Per al desenvolupament de l’acció, la DO Oli de Mallorca ha comptat amb el suport de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Ministerio de Agricultura, Pesca i Alimentación i el Fons Europeu Agricola de Desenvolupament Rural.