D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA
20 May, 2016

Oli de Mallorca ret homenatge a Josep Oliver i Timoner

Nombramiento de Pep Oliver presidente de honor

El consell regulador va homenatjar anit a Josep Oliver i Timoner, president d’Oli de Mallorca de l’any 2003 al 2015 i precursor de la DOP Oliva de Mallorca, amb un acte a Can Prunera (Sóller) que va reunir a prop de 200 persones entre envasadors, productors i amics d’Oliver, així com al president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; el conseller d’Agricultura, Vicenç Vidal; el director general d’Agricultura i Pesca, Mateu Ginard; el batle de Sóller, Jaume Servera; el batle de Fornalutx, Antonio Aguiló i el Tafoner Major d’Oli de Mallorca, Josep Maria Ramis.

Homenaje a Pep Oliver
A l’acte, tant el president de la DO Oli de Mallorca, Sebastià Solivellas, com el president de la DOP Oliva de Mallorca, Miquel Gual, destacaren la gran tasca realitzada per Oliver durant tots aquests anys, així com el seu compromís amb Oli de Mallorca i el seu paper decisiu al naixement d’Oliva de Mallorca, motius pels quals fou nomenat president d’honor d’ambdues denominacions i li fou concedida la insígnia d’or dels consells reguladors.

Homenaje a Pep Oliver
Josep Oliver va agrair a les administracions el suport rebut, independentment del color polític, a l’Institut de Qualitat Alimentària, al comerç en general per creure en un producte de qualitat i origen garantit com és l’oli i l’oliva de Mallorca, així com també als mitjans de comunicació, subratllant la importància del seu recolzament .
També va voler estendre el seu reconeixement als productors de la Serra de Tramuntana qui, sense garanties de rentabilitat econòmica, volgueren conservar els olivars i, sense els quals la DO Oli de Mallorca no estaria on és.
Tot i així, no va perdre la oportunitat i aprofità per recordar a hotelers y restauradors que no fan servir Oli de Mallorca i Oliva de Mallorca, que haurien de considerar aquest producte diferenciat amb el que guanyarien en qualitat i ajudarien a preservar el nostre entorn.