D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA
29 April, 2019

Fira de l’Oli de Mallorca

fira_oli_abr19

La plaça del Banc de l’Oli tornarà a impregnar-se dels aromes dels olis d’oliva verge extra elaborats a Mallorca amb la Fira de l’Oli de Mallorca, que tindrà lloc el proper dia 4 de maig, organitzada pel consell regulador de la DO Oli de Mallorca i els comerciants del Banc de l’Oli en col·laboració amb l’Ajuntament de Palma, la Direcció Insular de Foment de l’Economia Local del Consell de Mallorca i Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

Un mercat dedicat a l’oli d’oliva verge extra de qualitat produït a Mallorca a on també es podran trobar altres productes gastronòmics locals, artesania relacionada amb l’entorn de l’olivar així com degustar les tapes que oferiran els diferents establiments de restauració de la plaça.

Els més petits podran passar una bona estona a l’espai creatiu a on podran participar en la confecció col·lectiva del retaule del Banc de l’Oli.

A més, a partir de les 13h comptarem amb l’aportació musical del grup Monkey Doo.

 

Banc de l’Oli, una plaça amb una llarga tradició oliera

De l’any 1496 fins al 1860 qui es volia proveir d’oli d’oliva acudia a la plaça del Banc de l’Oli, indret a on arribava des de les tafones de les possessions productores arreu l’illa.

Allà, sota un porxo cobert, es distribuïen els venedors amb els seus odres d’oli, d’entre els que els compradors podien decidir tastant de les mostres que abocaven en petites escudelles.