D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA
23 May, 2023

Cappuccino i coca d’OOVE amb gamba vermella de Kike Erazo, guanyadora del concurs de tapes amb Oli de Mallorca Oleotapa 2023

20230522_181417

El cuiner Kike Erazo (Tasca y Arroces El Puente) amb un cappuccino i coca d’OOVE amb gamba vermella ha guanyat el concurs de tapes amb Oli de Mallorca Oleotapa 2023 a la final celebrada a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears.

El jurat format pel cuiner amb estrella Michelin Javier Hoebeek (restaurant Fusion 19), Irene Luján (Escola d’Hoteleria), el president del Mercat de l’Olivar Jaume Aguiló, la periodista Marlene Weyerer (Mallorca Zeitung), Tiffany Blackman en (DO Oli de Mallorca) i Sebastià Esteva (EHIB) com a jurat de cuina, va considerar que la tapa creada per Erazo va ser la que millor integrava l’Oli de Mallorca -present a les diferents elaboracions que componen el plat- evidenciant l’èmfasis amb l’element de major puntuació  a les bases: la incidència organolèptica de l’OOVE.

jurat Oleotapa 2023

Partint d’un Oli de Mallorca de la varietat arbequina, la tapa de Kike Erazo consisteix en un cappuccino elaborat a partir d’un suc de canons emulsionat amb OOVE cobert per una mousse lleugera d’OOVE i una coca semidolça d’OOVE coronada amb un carpaccio de gamba vermella i el seu suquet, també amb OOVE.

Capuccino i coca d'Oli de Mallorca amb gamba vermella-Kike Erazo

En segon lloc, Edgar Rodríguez (Can Simoneta) amb la tapa dolç olivar, una tapa que uneix dolç i salat fent servir tres de les varietats emparades per la denominació d’origen en les fins a vuit elaboracions que la componen.

Dolç Olivar - Edgar Rodríguez

Finalment, menja i beu del Diego Martínez (Bunker’s) s’ha fet amb la tercera posició amb una tapa consistent en llobarro marinat amb una velouté de verdures escabetxades en miso.

Menja i beu - Diego Martínez

En aquesta 9a edició del concurs que convoca el consell regulador de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca, els premis han consistit en una acreditació de congressista per Madrid Fusion 2024, 250€ per compres al Mercat de l’Olivar i un lot Gran Selecció d’Oli de Mallorca per al primer classificat. Pel que fa al segon i tercer premiats, han rebut un lot Gran Selecció d’Oli de Mallorca i 200€ i 150€, respectivament, per compres al Mercat de l’Olivar

Al certamen, també han concorregut altres propostes com la coca de patata i Oli de Mallorca amb conill i gambes (David Méndez – La Fortaleza-Cap Rocat), coca d’Oli de Mallorca amb pica pica (Antònia Massanet- Singlot), black taco de pop (Rocío Copado – Rondy’s Food) o el tiradito d’OOVE (David Carmona- Puro Beach Illetas)

La Denominació d’Origen Oli de Mallorca organitza el concurs Oleotapa amb la col·laboració del Mercat de l’Olivar, Escola d’Hoteleria de les Illes Balears i el suport de FOGAIBA (Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació), Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación i Fons Agrícola Europeu pel Desenvolupament Rural mitjançant el PDR.