D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA
7 May, 2019

Pinxo González de Ses Portes Vermelles, guanyador d’Oleotapa 2019

 

Pinxo González, cuiner del restaurant Ses Portes Vermelles de Palma, s’ha proclamat guanyador de la setena edició del concurs de tapes amb Oli de Mallorca Oleotapa, que ha tingut lloc a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears.

González s’ha fet amb el primer lloc del certamen amb la tapa ‘Galeta de gamba mallorquina marinada amb Oli de Mallorca i capuccino de remolatxa i llima’.

 

El segon classificat ha sigut Ricardo Rossi, del restaurant Hotel Valldemossa, amb una mossegada dolça : ‘S’Olivar i les seves xocolates’ i la tercera Rocío Copado amb un ‘Tataki de tonyina amb perles de tomàtiga de Ramellet’.

Un total de set finalistes han participat de la final a on han presentat les seves elaboracions davant un jurat composat per  Sebastià Solivellas (president de la DO Oli de Mallorca), Jaume Aguiló (president Associació Comerciants del Mercat de l’Olivar), Carmen Aguiló (subdirectora Escola d’Hoteleria de les Illes Balears), Adrián Quetglas (restaurant amb estrella Michelin Adrián Quetglas), Michael Maier (Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears) i Arsenio Fuentes (professor de cuina de la EHIB)

Per determinar la tapa guanyadora el jurat ha valorat la incidència sensorial de l’Oli de Mallorca a les diferents propostes, així com altres aspectes com la presentació i la complexitat tècnica requerida en la preparació de les tapes així com també la preparació correcta i professional a cuina.

El guanyador ha rebut, a més del trofeu acreditatiu, un passi de congressista a Madrid Fusion, un lot d’Oli de Mallorca així com un xec del Mercat de l’Olivar per valor de 200 euros, mentre que el segon i tercer classificat han rebut un lot d’Oli de Mallorca i un xec del Mercat de l’Olivar per valor de 100 euros.

Els altres finalistes que han participat al concurs avui han sigut:

 

  • Marzio Cambuli. Restaurante tropical

Calamarsets farcits de llagostí, tartar de tonyina en tinta de calamar amb salsa de llamàntol

  • Rubén Novella. Hipotels Playa de Palma Palace

Pamboli 2.0

  • Joan Alemany. Es Racó d’Es Teix

Copa Pa amb Oli

  • Alfonso Copado. Hotel Nixe Palace

Sorpresa de salmorejo amb Vermell d’ou de guàtlera marinada i niu de won ton ibèric