D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA
8 March, 2023

Curs Especialista en Oli d’Oliva Verge Extra

Curs-especialista-en-oli-doliva-verge-extra

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca organitza el curs Especialista en Oli d’Oliva Verge Extra, formació que es desenvoluparà en format mixt presencial i en línia del 21 al 23 de març.

La formació està orientada a proporcionar els continguts mínims fundamentals relacionats amb el sector de l’OOVE als professionals del sector: des de mestres tafoners, personal directiu, encarregats de màrqueting i comercialització, etcètera.

Continguts

21 de març · Presencial· 4h

QUALITAT OOVE

Qualitat i composició de l’oliva. Relació entre l’oliva i la qualitat potencial dels seus OOV. Índex de maduració. Presa de mostres a camp i tafona.
Disseny de tafones: requisits tècnics, seguretat alimentària, traçabilitat i orientació a
la qualitat.
Característiques físicoquímiques i organolèptiques dels OOV. Interpretació d’analítiques.

INTRODUCCIÓ A L’ANÀLISI ORGANOLÈPTICA

Reglamentació aplicable. Panell de tast.
El tast hedònic, les seves possibilitats i aplicacions.
Tast d’OOVE: atributs, defectes i tast d’OOVE, OOV y OOVL

22 de març · En línia· 4h

ELABORACIÓ OOVE
Gestió del pati de recepció
Interpretació de dades quantitatives i qualitatives de l’oliva per la regulació del sistema productiu i la seva importància en la elaboració d’OOV.
Contaminants en l’OOV: matèria primera i procés.
Moltura: característiques i necessitats del procés, regulació en funció de la matèria primera. Darreres tècniques disponibles.
Batut: procés, objectiu i factors que afecten la qualitat dels OOVE i factors que afecten a la qualitat dels OOVE.

Extracció d’OOV i emmagatzematge. Centrifugació: fonaments del procés, paràmetres de control per l’obtenció d’OOVE de qualitat diferenciada.
Bodega: emmagatzematge, conservació i filtració dels OOVE. La importància de la
classificació dels OOVES a bodega.

23 de març · En línia · 2h

MERCAT I ESTRATÈGIA
Tendències del mercat en el sector oleícola.
Estratègia comercial: diferenciació, etiquetat i publicitat, màrqueting i packaging, tendències actuals.
Activitats complementàries a l’elaboració. Oleoturisme

 

Del 21 al 23 de març

La formació presencial tindrà lloc a la seu del CRDO Oli de Mallorca Av. Guillem Bujosa Rosselló, 1A 1r pis 4t despatx. Polígon de Son Llaüt. Santa Maria

Vos podeu inscriure complimentant el formulari que trobareu al següent enllaç: Curs Especialista en Oli d’Oliva Verge Extra