D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA
23 November, 2016

Coca de ceba, pebres vermells, formatge de cabra i herbes aromàtiques

coca-de-ceba-pebre-vermell-formatge-de-cabra-i-herbes-aromatiques1

Avui compartim aquesta coca amb la que la Carme Dalmau va guanyar el 2n Concurs de Coques Salades amb Oli de Mallorca.

Es tracta d’una recepta d’elaboració senzilla, però d’èxit assegurat a taula, tant com per servir una picada com per un berenar festiu.

La nostra recomanació és que, tant per a la pasta com per a sofregir la ceba, feu servir un oli verge extra de la varietat arbequina, d’aroma i gust més suau.

Per amanir els pebres i donar el toc final a la coca abans de servir, podem continuar amb arbequina o bé accentuar la intensitat d’aromes i sabors amb un verge extra de la varietat mallorquina o un picual.

 

Per la pasta

1 tassa oli d’oliva verge extra Oli de Mallorca
1 tassa de cervesa
Farina de força
Sal

Per al farciment

4 cebes
2 pebres vermells
Formatge de cabra
Oli de Mallorca
Sal i pebre bo
2 alls
Farigola
Orenga

Elaboració

Torrar els pebres vermells. Pelar-los i tallar en tires. Trempar-los amb sal, oli d’oliva verge extra i un all tallat petit.

Pelar les cebes i tallar en làmines. Sofregir-les amb oli d’oliva verge extra, un all picat, sal i pebre bo. Afegir fulletes de farigola i orenga.

Encalentir el forn a 180º.

Per fer la pasta de la coca, mesclar la tassa d’oli, la cervesa i la sal amb la farina que prengui fins que la pasta no s’aferri a les mans.

Estendre la pasta a una llauna untada amb oli i fornejar a 180º durant 15 minuts en la posició dalt/baix.

Passat aquest temps, treure del forn i escampar la ceba i el pebre vermell sobre la base de coca. Col·locar el formatge tallat a rodanxes.

Acabam de fornejar en la posició de calor inferior. La coca estarà feta quan la masa estigui forta i cruixent al centre.

Refredar fora del forn. Decorar amb fulles de farigola i orenga i regar amb un roi d’Oli de Mallorca abans de servir.