D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca     D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA
17 February, 2000

Camí de Font Garrover

Distància: 2,4 km

Aquesta excursió comença a la vila de Mancor de la Vall, al vessant nord-oriental de la serra de Tramuntana. Cal advertir que, atesa la titularitat privada del darrer tram de l’excursió, cal concertar prèviament la visita amb el propietari d’Olis de Sa Font Garrover (tel. 687 474 187).

Des de Mancor hem de prendre per la carretera que puja cap a l’oratori de Santa Llúcia. A uns quatre-cents metres sortint de la localitat, una vegada deixat enrere el cementiri, agafam una via asfaltada que trobam a mà esquerra i que està senyalitzada com el «Camí de Sa Font Garrover». Durant un poc menys de dos quilòmetres, per pista pavimentada i de fort pendent, podrem observar alguns sublims exemplars d’oliveres mallorquines.

Sense sortir del traçat principal, arribarem a un portell metàl·lic, que, com sempre, deixarem tancat després de passar-hi. Tot seguit -sempre en pujada-, a mà dreta podem veure un bellíssim olivar. Uns dos-cents metres després, trobam un enforcall de camins, on prendrem a l’esquerra. I, cinquanta metres després, el portell que fa d’entrada a la font Garrover. Aquí el senderol descendeix uns pocs centenars de metres, amb successius portells per arribar a les cases, al fons de la vall.

A la font Garrover, la família Campins té una petita tafona on, hivern rere hivern, elabora un saborós oli de Mallorca, a partir d’olives de la mateixa explotació. És obligat demanar al propietari de la finca que ens mostri l’olivar de la Tanca de s’Atzeroler. És un indret amb dotzenes d’oliveres mil·lenàries de formes extraordinàries: de fet, no són pocs els pintors i fotògrafs que demanen permís als propietaris per perpetuar en les seves obres l’excel·lència d’alguns d’aquests arbres.

Dades d’interès
Preu: Gratuït
Durada: 45 min
Dificultat: Dificultat
Mitjà de transport: peu
Ver Mapa

Agroturismes
READ’S HOTEL

SaFontGarrover1
SaFontGarrover2
SaFontGarrover3
SaFontGarrover4
SaFontGarrover5
SaFontGarrover1SaFontGarrover2SaFontGarrover3SaFontGarrover4SaFontGarrover5