D.O. Oli de Mallorca
   D.O. Oli de Mallorca D.O. Oli de Mallorca
EN | FR | DE | ES | CA
26 October, 2018

Alumnes de cuina de l’IES Calvià i l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears s’introdueixen a l’univers OOVE

masterclass-oli-de-mallorca-ies-calvia

 

No tots els olis d’oliva verge extra són iguals. La varietat d’oliva, situació geogràfica dels olivars, elaboració… determinen les qualitats organolèptiques dels OOVE obrint tot un ventall de possibilitats en quant al seu ús gastronòmic.

Aquesta setmana hem visitat els centres d’ensenyament IES Calvià i Escola d’Hoteleria de les Illes Balears per introduir als seus alumnes de graus de cuina dina l’apassionant món dels OOVE de qualitat amb una masterclass a on primer han aprés la diferència entre un oli d’oliva i un oli d’oliva verge extra, per a partir d’allà poder endinsar-se als matisos que ofereixen les varietats emparades per la nostra denominació: mallorquina, arbequina, picual i empeltre.

masterclass-oli-de-mallorca-escola-hoteleria-de-les-illes-balears

Al mateix temps que pogueren descobrir els perfils aromàtics i la expressivitat en boca de cada una de les varietats, ja d’una forma més pràctica el cuiner José Cortés es va encarregar d’explicar la infinitat d’aplicacions que tenen els verges extra en funció de la seva varietat, així com d’anar desmuntant les nombroses falses creences que hi ha en torn a cuinar amb oli d’oliva verge extra.